fbpx

Menu

Mai Tai cocktail
7 maart 2023

Alles over de Mai Tai cocktail

De Mai Tai is een klassieke cocktail die al decennialang wordt geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld. Deze verfrissende mix van rum, curaçao, orgeat en limoensap is een favoriet van veel mensen. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van de Mai Tai, wat deze cocktail zo speciaal maakt en de beste manier om deze cocktail te maken. Lees verder om meer te weten te komen over deze klassieke cocktail!

Wat is de Mai Tai cocktail?

De Mai Tai is een van de meest iconische cocktails ter wereld. Het is een klassieker die al decennialang wordt geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld. De Mai Tai cocktail is een klassieke tropische cocktail die bestaat uit rum, curaçao, orgeat (amandel) siroop, limoensap en een paar druppels Angostura bitters. Deze cocktail is een van de meest populaire cocktails ter wereld en wordt vaak geserveerd in bars en restaurants. De Mai Tai is een van de meest herkenbare cocktails en wordt vaak geassocieerd met de tropische stranden van Hawaii.

Waar komt de Mai Tai cocktail vandaan?

De Mai Tai cocktail is afkomstig uit Californië en is bedacht door de beroemde barman Victor J. Bergeron, beter bekend als Trader Vic. Hij bedacht de cocktail in 1944 en noemde deze naar zijn vriendin, een Tahitiaanse vrouw die hij ‘Maita’i’ noemde. De cocktail werd een onmiddellijk succes en werd al snel een van de meest populaire cocktails ter wereld.

Wat maakt de Mai Tai cocktail zo speciaal?

De Mai Tai cocktail is een unieke mix van smaken die een perfecte balans vormen. De rum geeft de cocktail een krachtige smaak, terwijl de curaçao en orgeat siroop de cocktail een zoete smaak geven. De limoensap en Angostura bitters geven de cocktail een frisse, citrusachtige smaak. Deze combinatie van smaken maakt de Mai Tai een van de meest herkenbare cocktails ter wereld.

Waarom is de Mai Tai zo populair?

De Mai Tai is zo populair omdat het een heerlijke, verfrissende cocktail is die perfect is voor een warme zomerdag. De cocktail is ook eenvoudig te maken en kan worden geserveerd in een verscheidenheid aan glazen. De Mai Tai is ook een van de meest herkenbare cocktails ter wereld, waardoor het een favoriet is bij veel mensen. De Mai Tai is ook een van de meest veelzijdige cocktails, waardoor het een favoriet is bij veel bars en restaurants.

Wat is de beste manier om de Mai Tai cocktail te maken?

De Mai Tai cocktail is een heerlijke mix van smaken die perfect samengaan. De zoete smaak van de oranjesiroop wordt gecombineerd met de frisse smaak van het limoensap en de romige smaak van de amaretto. De rum voegt een subtiele smaak toe die de andere ingrediënten versterkt. Deze cocktail is een echte traktatie voor de smaakpapillen.

De beste manier om een Mai Tai cocktail te maken is door de ingrediënten in een shaker te mengen en deze vervolgens te shaken met ijs. Voeg eerst de rum toe, gevolgd door het oranjebloesemwater, de oranjesiroop, het limoensap en de amaretto. Shaken totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Giet de cocktail vervolgens in een glas en garneer met een schijfje limoen. 

Hi, can we help you?