fbpx
Cocktails op locatie
2 juli 2019

Unieke cocktail smaakcombinaties

Unieke cocktail smaakcombinaties

Bij cocktails gaat het allemaal om de smaak. Die kan worden beïnvloed door een gerecht, temperatuur of natuurlijk een bepaald ingrediënt. Sommige ingrediënten passen goed bij elkaar, anderen weer niet. Dat is een kwestie van uitproberen en blijven experimenteren. En eens in de zoveel tijd stuit je dan op een bijzondere smaakcombinatie. Wij zetten er hier vier op een rijtje.

#1: Drop + passievrucht (of andere gele fruitsoorten)

Drop is zoet, terwijl passievrucht zowel zoet als zuur is. Deze twee gaan daarom heel goed samen. Denk ook eens aan andere gele fruitsoorten zoals sinaasappels of mango. Andere variaties hierop: mango en chili – heerlijk voor een cocktail zonder alcohol. Of drop met een snufje zout!

#2: Kardemom + passievrucht + witte chocolade + gember

Tijdens het Jenever Festival in Amsterdam was dit een groot succes. In combinatie met de jenever van Baker’s Best ontwikkelden wij een prebatch cocktail voor hun stand op dit festival. De jenever is gemaakt van oud brood, wat een perfecte basis voor de jenever bleek te zijn. Zo hebben Chris de bakker en Nico de chemist samen een prachtig product gemaakt. De vier aparte en sterke smaken vallen in elkaar als een puzzel.

#3: Alcohol + lavendel

Cocktails met lavendel klinkt misschien vreemd, maar kan heel interessant zijn. Dit bewijst Super Lyan, een nieuwe cocktailbar in Amsterdam. De “Panacea” is een gave lavendelcocktail gemaakt van Johnnie Walker Black (rokerig), een blended Scotch (met 40 soorten whiskey, waaronder Cardhu, Coal Ila & Talisker whiskey) en een huisgemaakte honing-lavendelshrub, citroen en salie. Dit is een heerlijke dorstlessende cocktail met lichte tonen van turf, mandarijn en rozijnen. De lavendel geeft het net even die verfrissende twist en laat de andere ingrediënten perfect tot hun recht komen.

#4: Octopus + kiwi

Last but not least, een combinatie die je zelf nooit zou bedenken: octopus en kiwi. Het voormalige Little Buddha Amsterdam durfde de stap te nemen en deze cocktail naar buiten te brengen. Heel bijzonder en zeker het proberen waard!

Contact
Hi, can we help you?