fbpx
21 mei 2024

Dit zijn de beste alcoholvrije cocktails

Het is heerlijk om thuis of op het terras een cocktail te drinken. Toch kunnen er situaties voorkomen waarin je geen alcohol drinkt. Bijvoorbeeld wanneer je liever geen alcohol drinkt, maar ook wanneer je in verwachting bent of medicatie slikt waar je geen alcohol bij mag drinken. De kans is heel erg groot dat je het woord ‘mocktail’ wel eens gehoord hebt. Deze alcoholvrije cocktails worden steeds populairder en kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Maar wat zijn de beste alcoholvrije cocktails, en hoe maak je een alcoholvrije Mojito?

Wat zijn mocktails?

Mocktails, ook bekend als alcoholvrije cocktails, zijn drankjes die de smaak en complexiteit van cocktails bieden zonder de toevoeging van alcohol. Ze zijn ideaal voor mensen die willen genieten van het drinken van een heerlijke cocktail, zonder de effecten van alcohol. Mocktails worden gemaakt met een verscheidenheid aan ingrediënten zoals vers fruit, kruiden, specerijen, vruchtensappen en koolzuurhoudende dranken, waardoor eindeloze combinaties mogelijk zijn.

Wat zijn de meest bekende mocktails?

Enkele van de meest populaire mocktails zijn de Virgin Mojito, Nojito, en de Virgin Mary. Deze drankjes bootsen hun alcoholische tegenhangers na maar zonder de booze. De Virgin Mojito combineert limoensap, munt en suiker met sodawater voor een verfrissend drankje. De Nojito gebruikt een soortgelijke mix maar voegt vaak extra smaken zoals appel of bessen toe. De Virgin Mary is een non-alcoholische versie van de Bloody Mary, vol met tomatensap, Worcestershire-saus, en kruiden voor een pittig alternatief. Maar ook een mocktail met watermeloen of passievrucht is heerlijk verfrissend.

Hoe kan je een mocktail maken?

Het maken van een mocktail is eenvoudig en leuk. Begin met het kiezen van je basisdrankje, zoals vruchtensap of koolzuurhoudende frisdrank. Voeg dan vers fruit of kruiden toe, zoals munt, basilicum of citroen. Voor een zoete toets kan je siroop of honing toevoegen. Meng alles in een shaker of roer het direct in het glas voor een zachtere mix. Serveer met ijs en een leuk rietje en geef de cocktail net een extra touch.

Alcoholvrije Mojito maken

Een van de meest bekende alcoholvrije cocktails, is de Mojito. Een mojito is een klassieke Cubaanse cocktail die bekend staat om zijn verfrissende smaak. Het drankje bestaat uit witte rum, suiker (traditioneel suikerriet), limoensap, sodawater en muntblaadjes. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een perfect evenwicht tussen zoet, zuur en muntachtig, ideaal voor warme zomerdagen. Wil je een alcoholvrije Mojito maken? We vertellen je hoe je dat doet:

Ingrediënten

Om een heerlijke alcoholvrije Mojito te maken, heb je het volgende nodig:

  • Een handvol verse muntblaadjes
  • 1 limoen, in partjes
  • IJsblokjes
  • Sodawater

Recept voor alcoholvrije Mojito

Kneus de muntblaadjes samen met de limoenpartjes en suiker in een stevig glas om de sappen en essentiële oliën vrij te laten komen. Dit vormt de smaakbasis van je drankje. Vul het glas vervolgens tot de rand met ijs en giet het sodawater er voorzichtig overheen, zodat het bruis behouden blijft. Roer het geheel goed door elkaar om alle smaken te mengen. Garneer met een extra takje munt of een schijfje limoen voor een aromatische afwerking. Geniet van je verfrissende, alcoholvrije Mojito!

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over het bereiden van een alcoholvrije cocktail oftewel mocktail? Het is mogelijk om deel te nemen aan een cocktailworkshop. Tijdens een cocktail workshop leren we je de kleine kneepjes van het vak. Organiseer je binnenkort een feest, of is er sprake van een andere gelegenheid die vraagt om cocktails? Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden van cocktail catering door de The Cocktail Agency. Wat kunnen we voor je betekenen?

Contact
Hi, can we help you?