fbpx
18 december 2023

Feestelijke cocktails voor Oud en Nieuw

Feestelijke cocktails voor Oud en Nieuw

Wat is de beste manier om het afgelopen jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden? Genietend van de lekkerste feestelijke cocktails met het leukste gezelschap! Haal je cocktailtools uit de kast, verzamel de benodigde ingrediënten en trommel al je vrienden en familie op voor Oud en Nieuw. Wil je eerst nog even oefenen met het maken van deze cocktails? Dan wensen we je bij The Cocktail Agency alvast veel proefplezier. We nemen je mee langs de 5 meest sprankelende cocktails. Lees gauw verder.

1. Espresso martini

De espresso martini is perfect voor iedereen die wel een energieboost kan gebruiken om wakker te blijven tot de vroege uurtjes. Wat je precies nodig hebt om een espresso martini te maken? Natuurlijk is de espresso een onmisbaar element. Deze sterke en vers gezette koffie is essentieel voor de kenmerkende bittere smaak van deze cocktail. Verder zul je wodka, je favoriete koffielikeur, een scheut suikersiroop en ijs nodig hebben om deze cocktail te maken. Het ijs is uiteindelijk geen onderdeel van de cocktail, omdat het alleen wordt gebruikt om het drankje te koelen in de cocktailshaker.

2. Negroni

Ben je op zoek naar een gebalanceerde combinatie van zoet, kruidig en bitter? Dan is de Italiaanse negroni wellicht de winnaar van de avond. Meng gelijke delen van je favoriete droge gin, Campari en een zoete rode vermouth in een glas gevuld met ijs. Dit roer je vervolgens goed door met een cocktaillepel om de smaken te vermengen, alvorens je het garneert met een sinaasappelschil voor aroma. Het resultaat? Een diepe en zeer complexe smaaksensatie die je gasten een onvergetelijke cocktailervaring gaat geven.

3. Mojito

Wie kent de mojito niet? Als een symbool van feest is deze Cubaanse cocktail voor velen een favoriet. Door de heldere nuances van munt en limoen te combineren met witte rum, suiker en sodawater creëer je een verfrissende cocktail. Het geheim zit in het zorgvuldig kneuzen van de muntblaadjes. Hierdoor komen de essentiële oliën die in dit kruid zitten vrij, zonder de blaadjes te verbrijzelen tot een pulp. Serveer het vervolgens in een hoog glas en toast op een nieuw jaar waar al je dromen werkelijkheid worden!

4. French 75

De French 75 bestaat uit een combinatie van gin, champagne, citroensap en suikersiroop die het perfecte ingrediënt is voor een feestelijke gelegenheid zoals Oud en Nieuw. Dit drankje staat bekend om zijn sterke, maar verfijnde smaak en is wereldwijd een ware klassieker. De balans tussen de scherpte van het citroensap, de zoetheid van de suikersiroop, de complexiteit van de gin en de bruisende champagne maken dit tot een onmisbare cocktail voor Oudejaarsavond. Voor extra elegantie raden we aan om een spiraaltje citroenschil of een kers in het glas te serveren.

5. Bellini

Zijn al deze verfijnde cocktails voor Oud en Nieuw toch niet helemaal je ding? Wanneer de klokken luiden en vuurwerk de hemel verlicht, is de bellini een zoete mix van rijpe perzikpuree en prosecco die verrassend makkelijk te maken is. Zelfs wanneer je weinig ervaring hebt met het maken van cocktails, is de bellini daarom een cocktailrecept dat niet fout kan gaan. Het sprankelende karakter is dan ook ideaal om te proosten op nieuwe beginnen, geluk en gezondheid.

Cocktail workshop volgen?

Heb je na de feestdagen de smaak te pakken wanneer het gaat om het maken van je eigen cocktails? Bij The Cocktail Agency bieden we een professionele cocktail workshop aan waarin we je meenemen in deze award winnende kunst. Kom de cocktail workshop in Amsterdam volgen en ontdek hoe je zelf de meest overheerlijke cocktails thuis kunt maken.

Contact
Hi, can we help you?