fbpx
Cocktail cursus Amsterdam
27 juli 2023

5 Essentiële cocktailtools voor thuis

5 Essentiële cocktailtools voor thuis

Wat zijn de 5 essentiële cocktailtools voor thuis? Met de perfecte cocktail creëer je onvergetelijke herinneringen. Maar als je thuis cocktails wilt serveren tijdens een diner party of verjaardag en indruk wilt maken op je gasten, is het van belang dat je over diverse tools beschikt. Wat voor mixgereedschap kun je absoluut niet missen op je bar trolley of in je thuisbar en waarvoor dienen ze? We leggen je de bartending uitrusting die je nodig hebt een voor een voor.

1. Een cocktailshaker

Een cocktailshaker kan uiteraard niet ontbreken bij het maken van een cocktail. Dit mixgereedschap gebruik je om – zoals de naam al zegt – je cocktail te mixen door middel van de shake techniek, te koelen en te verwateren. Doe eerst de nodige ingrediënten in de beker, daarna de ijsblokjes en bevestig de andere helft van de shaker en vervolgens kun je bezig gaan met het ongeveer 8-10 seconden van de shaker. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gebruikssituatie kun je kiezen tussen een Boston shaker, Parisian shaker of de bekende 3-delige cocktailshaker.

2. Een mixglas

Shaken is niet de enige methode om een cocktail te mixen, ook roeren of stirren is essentieel. Een mixglas gebruik je om het drankje goed te mixen, koelen en verwateren voordat je het serveert. Doorgaans zijn mixglazen breed, stevig en van glas gemaakt, en beschikken ze over een schenklip waardoor de drank netjes in het glas geschonken kan worden zonder te morsen.

3. Een barlepel

Naast shaken en roeren, is het natuurlijk van belang dat je cocktail tools hebt waarmee je kan roeren. Kenmerkend voor de barlepel is dat hij langer en smaller is dan de standaard lepel. Veel cocktailglazen zijn smal en hoog, waardoor een lepel nodig is waarmee je de bodem van het mixglas op eenvoudige wijze kunt bereiken.

4. Een jigger

Een andere naam voor een jigger is een barmaatje. Een jigger is een van de belangrijkste cocktailtools die essentieel is bij het maken van cocktails en komt goed van pas op elke bar trolley of in elke thuisbar. Met deze tool kun je met twee kanten de juiste hoeveelheden drank, sap of andere ingrediënten aan de hand van je recept toevoegen. Dit is erg belangrijk om consistent dezelfde lekkere recepturen te maken. Over het algemeen hebben jiggers een vast inhoudelijk volume, die varieert tussen de 50 en 25 ml of 35 en 15 ml.

5. Een muddler

Tot slot, de tool om je bartending uitrusting compleet te maken: een muddler. Een muddler wordt gebruikt om smaak uit bijvoorbeeld limoen of ander fruit te muddlen, of wel fijn te stampen om geuren en smaken vrij te laten komen. Ook kan het voorkomen dat je fruit wilt pureren. In dit geval gebruik je de muddler om het fruit te pletten en er puree van te maken. Een voorbeeld van een cocktail waarin je een muddler gebruikt, is de Braziliaanse caipirinha: een cocktail waarbij limoen en rietsuiker geperst worden met een muddler. Let wel op dat je de limoen niet te lang perst, want dan komt er een bittere smaak uit de schil.

De juiste cocktail tools

Wanneer je de juiste cocktail tools thuis bij de hand hebt, zorg je ervoor dat het maken en serveren van elk mixdrankje snel én perfect verloopt. Met een goede bartending uitrusting zijn je cocktails namelijk consistent en smaakt het elke keer naar meer. Alhoewel het mogelijk is om een complete cocktailset aan te schaffen, raden we het aan om mixgereedschap los te kopen. Hierdoor ontdek je zelf welke cocktailshakers en jiggers het beste bij je situatie passen. Voor zowel losse verkoop als complete cocktailsets, ontvangen we je graag in onze webshop.

The Cocktail Agency: meervoudig winnaar van diverse awards en kampioenschappen

Wij zijn The Cocktail Agency en met een specialisatie in cocktails staan we garant voor een spectaculaire ervaring. Daarnaast zijn we trots dat we onszelf meervoudig winnaar mogen noemen van diverse cocktail awards en kampioenschappen. Tevens zitten wij in het bestuur van de Nederlandse Bartenders Club, waarin wij wedstrijdcommissaris en coach zijn van het Nederlands team. Wij trainen en begeleiden Nederlandse kampioenen cocktails maken naar het traject voor de jaarlijkse World Cocktail Competitie.

Onze passie heeft ertoe geleid dat we ook cocktail catering, cocktail bezorging, cocktail workshops en menu ontwikkeling aanbieden. Tot slot bieden we ook food catering aan vanuit The Gourmet Agency. Op deze manier bezorgen we iedereen een memorabele ervaring.

Neem contact op

Benieuwd hoe The Cocktail Agency met meer dan 16 jaar ervaring binnen de horeca en hospitality branche ook jou als hotel, restaurant of bar eigenaar kan helpen bij het ontwikkelen en stroomlijnen van je menu? Neem contact op door een e-mail te sturen naar welcome@thecocktailagency.nl, wij delen onze passie voor het vak maar al te graag.

Contact
Hi, can we help you?