fbpx
2 juli 2019

De Bombay Sapphire CANVAS pop-up bar

De Bombay Sapphire CANVAS pop-up bar

“Stir Creativity”, dat is de missie van Bombay Sapphire en dat was dan ook het thema van CANVAS. Vorige maand vulde Bombay elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond met creativiteit en kunst tijdens de CANVAS pop-up bar. Wat was precies de gedachte achter deze blauwe oase en wat kunnen we ervan leren op cocktailgebied?

De gedachte achter de CANVAS pop-up bar

Zeg je Bombay Sapphire gin, dan zeg je blauw. Die associatie werd benadrukt en daar werd mee gespeeld tijdens dit event. Het Machinegebouw in de Westergasfabriek bood het perfecte podium voor de tweede editie van CANVAS. De insteek: een creatieve exhibitie van visuele kunst & de kunst van het maken van cocktails. Er was een vrije inschrijving en de gasten werden uitgenodigd om de kunst te bewonderen, cocktails te proeven en inspiratie op te doen.

De inspiratie

De grote ruimte werd het toneel voor kunstenaars, met als thema: natuur. De inspiratie komt uit de “Blue Plant” reeks van David Attenborough. De wereldberoemde blauwe identiteit van Bombay Sapphira werd in een aantal concepten verwerkt. Door het blauwe oceaan thema in de kunstwerken te verwerken, werden de bezoekers herinnerd aan de schoonheid van onze aardbol.

Surf cocktail

Cocktails speelden een grote rol omdat creativiteit, zelfexpressie en smaak hier centraal staan – net als bij kunst. De cocktails kwamen van de hand van Julian Buyani, een getalenteerde bartender die bekend is van Vesper Bar in Amsterdam. Met zijn creaties dompelde hij je onder in een onderwateravontuur. 

Onze favoriet was de “Surf”, een waanzinnige twist op de pina colada. De cocktail bestond uit Bombay Sapphire gin, Chartreuse Jaune, Paranubes Aguardiente, Tico’s Tepache, Cardamom bitters, coconut en blauwe spirulina. Tepache is een gefermenteerd drankje gemaakt van de schil van ananas, gezoet met wat piloncillo (een rauwe vorm van rietsuiker) of met bruine suiker en meestal gekruid met kaneel en eventueel andere kruiden. De tepache geeft het geheel een verrassende twist op variant van de pina colada, waar normaal gesproken ananas in zit. Tico’s Tepache is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van Tepache, zij nemen het vak van het fermenteren naar een vakkundig level en leverbaar voor een vriendelijke prijs. Tot slot de blauwe spirulina, dit is een gezonde alg. Het geeft een bijzondere smaak en kleur en is supergezond.

Kortom: een bijzonder evenement waar wij zeker weer naar uitkijken. Het volgende evenement vindt over een jaar weer plaats. Hieronder vind je wat foto’s als sfeerimpressie. Was jij er ook bij en/ of ben jij er volgende keer (weer) bij?

Contact
Hi, can we help you?